Kiaulienos kepsniai su Parmezano plutele ir bulvėmis
Reikia:
• 4 kiaulienos kepsnių
• grūdėtų garstyčių
• 4 v.š. baltos duonos trupinių
• 4 v.š. tarkuoto Parmezano
• 2 v.š. susmulkintos petražolės
• druskos, pipirų
• grūdėtų garstyčių
• 4 v.š. baltos duonos trupinių
• 4 v.š. tarkuoto Parmezano
• 2 v.š. susmulkintos petražolės
• druskos, pipirų
• 3-4 didelių bulvių
• druskos
• sviesto kepimui
• druskos
• sviesto kepimui
* Supjaustykite bulves skiltelėmis: perpjaukite bulvę per pusę, o pusę vėl perpjaukite per pusę. Sumeskite bulves į šaltą sūdytą vandenį, užvirkite ir pavirkite maždaug 8 min. Jas tereikia apvirti, pervirusios bulvės gali imti trūkinėti. Apvirtas bulves nukoškite ir kepkite svieste, kol apskrus.
* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
* Sudėkite kepsniukus į skardą ar keptuvę metaline rankena ir aptepkite juos garstyčiomis. Sumaišykite trupinius, Parmezaną, petražoles, druską bei pipirus ir padenkite mišiniu kepsniukus, pirštais kiek paspaudžiant, kad priliptų. Kepkite kepsniukus įkaitusioje orkaitėje maždaug 10 minučių. Įjunkite grilių, kad plutelė apskrustų iš viršaus ir pakepkite dar 5 minutes. Ištraukite kepsniukus iš orkaitės ir palikite pastovėti šiltai 5-10 minučių. Patiekite su bulvėmis. Skanaus.
Vištienos frikasėReikia:
• 1 pak. MAGGI IDEA... vištienai grietinėlės ir žolelių padaže• 150ml grietinėlės (12%)
• 500 gramų vištienos krūtinėlės file
• 1 svogūnas
• 3 šaukštai aliejaus
• 1 ryšelis krapų
• 2-3 šaukštai natūralaus jogurto
• pipirai
MAGGI IDEA... ruošinį sumaišykite su 250 ml vandens ir grietinėle. Vištieną supjaustykite kubeliais, o svogūnus pusžiedžiais. Svogūnus pakepinkite aliejuje ir sudėkite vištieną. Kepkite, kol išgaruos skystis. Supilkite MAGGI IDEA... ruošinį ir patroškinkite apie penkias minutes. Nuėmę nuo viryklės sudėkite krapus ir jogurtą bei viską išmaišykite. Patiekite su bulvių koše.
Saldžiarūgštis troškinys
Reikia:
• 1 šaukštelio aliejaus,• 1 didelio griežinėliais supjaustyto svogūno,
• 1 tarkuotos morkos,
• 1 mažos paprikos,
• 1 mažos skardinės (227 g) konservuotų ananasų gabaliukų,
• 3 šaukštų pomidorų padažo (galima pakeisti kečiupu),
• 1 šaukštelio baltojo vyno acto,
• 1 šaukštelio bulvių krakmolo,
• 200-300 g keptos vištienos
- Įkaitintame aliejuje kepti svogūną kol suminkštės (apie 5 min.).
- Sudėti morkas ir paprikas, kepti toliau kol suminkštės.
- Sudėti kubeliais supjaustytą vištieną.
- Nuvarvinti ananaso gabaliukus (tačiau sirupo neišpilti) ir smulkiai sukapoti, sudėti į keptuvę prie daržovių.
- Sumaišyti ananasų sunką, pomidorų padažą, actą, supilti truputyje vandens ištirpintą krakmolą. Supilti ant daržovių ir maišant dar truputį pakaitinti kol sutirštės.
Šventinis lašišinis upėtakis
Reikės:
• 450g sluoksniuotos tešlos
• kiaušinio trynys
Įdarui:
• 600g lašišos
• pusės citrinos sulčių
• druskos
• pipirų
• petražolių
• 1- šaukštas alyvų aliejaus
• 3 kiaušiniai (virti)
• 90g grietinėlės(11 proc.)
• 4 šaukštai ryžiu (apvirtų)
• 40g sviesto
Žuvį supjaustyti 2 cm kubeliais,sudėti į indą ir užmarinuoti (marinatas; citrinos sultys, druskos, pipirų, žalumynai,alyvų aliejaus),viską išmaišius patalpinti į šaldytuvą, pusvalandžiui.Tešlą atšildyti ir iškočioti ant lentos barstytos miltais. Pasidaryti iš popieriaus žuvies šabloną (galima nežaist ir išpjaut iš rankos).Tešlą padalinti į dvi dalis. Ant vienos dalies uždėti šabloną ir išpjauti žuvies formos būsimą kepinį, paliekant nuo krašto 1 cm borteliui, iš tos pačios tešlos išpjaunam maždaug 0,5cm juostelę ir apdedam aplink išpjautą žuvį, taip gaudami bortelį. Ruošinį aptepam kiaušinio plakiniu ir dedame ant kepimo popieriaus, prieš tai jį ištepę aliejumi. Šauname i orkaitę ir kepame 8-10 min. Šabloną sukarpome į dalis, atskirai galvąą ir uodegą, vidurio žuvies jau nereiks jį darysime iš tešlos skrituliukų, kuriuos pasidarysime stiklinės pagalba. Išėmę iš šaldytuvo žuvį sudedam likusius ingridientus tai: susmulkinti virti kiaušiniai, grietinėlė, tirpintas sviestas, apvirtus ryžius, druską, pipirai, viską gerai išmaišome.Įdarą dedame ant iškeptos žuvies, išsklaidom. Po to ant viršaus dedame iš tešlos išpjautą žuvies galvą ir į galą uodegą,o per vidurį gražiai vieną kitu dalinai padengiame mūsų išpjautus žvynus, taip sudarydami tariamu žvynų vaizdą.Viršų aptepame likusiu tryniu ir šauname į orkaitę. Kepame 5 min -190 poto mažinam iki150 ir dar kepame 15 min.Skanaus!
Pikantiški makaronai
Reikia:• 450 g juostinių makaronų
• 4 didelių pomidorų
• 4 šaukštų alyvų aliejaus
• 4 apelsinų
• 75 g parmezano sūrio
• 4 šaukštų patražolių
Išvirkite makaronus, nupilkite vandenį. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Nutarkuokite apelsinų žievelę, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Tarkuotą žievelę, sultis sumaišykite su parmezano sūriu ir alyvų aliejumi. Makaronus sudėkite į puodą ir apipilkite apelsinų padažu. Sudėkite pomidorus, petražoles ir iš karto patiekite į stalą.