Lavašo suktinukai su lašiša
Lavašo suktinukai nėra labai lengvas užkandis, jį būtina patiekti drauge su aperityviniu gėrimu (idealiai tinka martinis). Užkandžio porcijos turėtų būti mažos ir kuklios.
Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 10-15 min.
Porcijos: 10 suktinukų
Trukmė: 10-15 min.
Porcijos: 10 suktinukų
Reikės:
• lavašo blyno
• tepamo varškės sūrelio su žalumynais
• šviežių citrinos sulčių
• šviežio agurko
• apie 100g rūkytos lašišos filė
• šviežiai maltų pipirų
• druskos, petražolių (papuošimui)
• lavašo blyno
• tepamo varškės sūrelio su žalumynais
• šviežių citrinos sulčių
• šviežio agurko
• apie 100g rūkytos lašišos filė
• šviežiai maltų pipirų
• druskos, petražolių (papuošimui)
Lavašo blyną ištepti varškės sūreliu, išspausti šiek tiek citrinos sulčių. Lašišą plonai supjaustyti, sudėti ant lavašo, apibarstyti maltais pipirais, pasūdyti pagal skonį (jei pirkote nesūdytą). Lavašą susukti, įvynioti į maistinę plėvelę ir bent valandą palaikyti šaldytuve. Išėmus supjaustyti į 10 dalių.
Trukmė: 20 min. Įdaryti pomidorai
Porcija: 2 asmenims.
Reikės:
• 2 pomidorai
• 250 g minkšto ožkų sūrio
• 2 skiltelės česnakų
• šakelė šviežių rozmarinų
• šaukštas citrinų sulčių
• 2 šaukštai grietinėlės
• šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
• pagal skonį druskos, pipirų
• šlakelis aliejaus.
Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.
Česnaką nulupkite ir kartu su rozmarinų šakele smulkiai sukapokite.
Ožkų sūrį išsukite su išspausta česnako skiltele, kapotais rozmarinais, citrinų sultimis ir žievelėmis, grietinėle. Įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Išskobtus pomidorus pripildykite įdaro.
Tiekite su šviežios baltos duonos riekele.Česnaką nulupkite ir kartu su rozmarinų šakele smulkiai sukapokite.
Ožkų sūrį išsukite su išspausta česnako skiltele, kapotais rozmarinais, citrinų sultimis ir žievelėmis, grietinėle. Įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Išskobtus pomidorus pripildykite įdaro.
Greitas užkandis prie alaus
Reikės:
• fermentinio sūrio• pomidorų
• žalumynų
• krabų lazdelių arba česnako
• majonezo
• bulvių traškučių
Nuplauname pomidorus. Sutarkuojame fermentinį sūrį. viską supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumaišome su mojonezu. Paruoštą masę dedame ant bulvių traškučių.
Skrudinti sūrio kamuoliukai
Reikės:
• 400g kieto geltonojo sūrio
• 2 kiaušiniai
• 8 šaukštai miltų
• 4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
• 60 g minkšto sviesto
• aliejaus
Sutarkuotą sūrį sumaišykite su kiaušiniais, miltais bei sviestu. Iš šios masės padarykite kąsnio dydžio kamuoliukus, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir virkite aliejuje, kol gražiai apskrus.
Maži sumuštinukai
Reikės:
4 porcijos• 8 riekelėsįvairių rūšių duonos
• 40 g sviesto
• 200 g dešros
• 100 g krevečių arba sūdytos lašišos
•100 g gorgoncolos(minkšto sūrio su pelėsiais)
Puošti:
šviežiais žalumynais,vynuogėmis,majonezu,vyšniomis,ikrais,krienų kremu,ridikėliais,pomidorais,paštetu
Duonos reikeles aptepti sviestu,supjaustyti nedideliais gabaliukais arba išspausti formelėmis.Nuotraukoje:
*ruginė duona su krevetėmis ir majonezu,apibarstytu stambiai maltais pipirais;
*ant batono skridinėlių-pašteto masė,paruošta iš kepenų pašteto,ištrinto su grietine ir šlakeliu konjako.Paštetą ant sumuštinių išspausti konditeriniu švirkštu ir papuošti vyšniomis;
*batono trikampėliai su sūdytos lašišos gabalėliu ir krapų šakele;
*duonos riekelės su šoninės suktinuku ir šlakeliu majonezo,pagardinto smulkintais marinuotais agurkėliais ir prieskoniais žalumynais;
*juoda duona,pagardinta jautienos riekele,krienų kremu ir petražolės šakele;
*citrinos gabalėliu papuoštas ikrų kauburėlis ant kvietinės duonos riekelės;
*batono kvadratėlis,apteptas kremu iš gorgoncolos ir sviesto (lygiomis dalimis) bei žalių vynuogių;