Salotos

Morkų salotos 


Reikia:
3 nuplautu ir nuluptu morkų
2cm gabaliuko imbiero, nuplauto ir nulupto
saujelė šviežių petražolių arba kalendrų
1 šviežio raudono chili pipiro
3 v.s. migdolu plokštelių
1 citrinos sulčių
1/2 apelsino sulčių ( tiesiog jis pasakiškai dera su morkom)
3 v.s. alyvuogių aliejaus
druskos ir juodųjų pipiru

1. Morkas sutarkuojame tarka ar virtuviniu kombainu.
2. Chili susmulkinti, nuluptą imbierą sutarkuoti smulkia tarka ir viską sudėti į dubenėlį su morkomis.
3. Susmulkinti petražoles ir taip pat sudėti į salotas.
4. Įspausti citrinos ir apelsino sultis, pagardinti druska ir pipirais, apšlakstyti aliejumi ir gerai išmaišyti salotas.
5. Sausoje keptuvėje, jei netingite, paskrudinkite migdolus ir suberkite ant salotų. Na, o dabar skanaujame! :)

Krabų salotos
Reikės:
  • 300g krabų lazdelių
  • indelis kukurūzų
  • 300g virtų ryžių
  • 200g virtų morkų
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 200g marinuotų agurkėlių
  • Majonezo
  • Druska, pipirai

Krabų lazdeles, virtas morkas, marinuotus agurkėlius ir virtus kiaušinius supjaustome kubeliais. Tada visus produktus kartu su ryžiais sumaišome viename inde, pilame majonezą ir pagardiname druska ir pipirais.


Graikiškos salotos 
Reikės:
3-4 pomidorai
1 raudonas svogūnas
Fetos sūris
1 agurkas
alyvuogių aliejus
druska
juodosios alyvuogės
raudonėlis (prieskonis oregano)

Pomidorus supjaustyti kubeliais, svogūną ir agurką supjaustyti griežinėliais. Sumaišyti su druska ir keletu fetos sūrio gabalėlių, alyvuogėmis bei raudonėliu. Pabaigoje įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus.


* pagal skonį įpilama vyno acto (raudono), galima įberti kaparėlių, k.t.


Aisbergo salotos 
Reikės:
  • Salotos, Iceberg
  • Avokadai, 1 vienetas
  • Agurkai, 1 vienetas
  • Alyvuogės, juodosios
  • Česnakai
  • Alyvuogių aliejus
  • Actas, vyno
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Šioms salotoms, puikiai tinkančioms prie mėsos patiekalų.
Į dubenį sudedame supjaustytą salotą, avokadą ir agurką. Ant viršaus sudedame per pusę supjaustytas alyvuoges, užberiame smulkiai supjaustytą česnaką. Šioms salotoms tinka padažas, padarytas sumaišius alyvuogių aliejų ir vyno actą, įbėrus druskos ir žiupsnelį penkių pipirų mišinio. Labai gaivu ir skanu!

Makaronų salotos
Reikės: 
•  300 g virtų arba konservuotų pupelių.
•  150 g makaronų
•  150 g rūkyto kumpio
•  6-8 saulėje džiovinti pomidorai
•  sauja mažų špinatų lapų
•  2 šaukštai vyno acto
•  1 šaukštelis garstyčių
•  4 šaukštai aliejaus
•  druskos
•  pipirų
•  1 šaukštelis smulkiai supjaustytų čiobrelių.
 
Kumpį supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite, kol taps traškūs. Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su makaronais ir pupelėmis. Actą suplakite su aliejumi, garstyčiomis ir čiobreliais. Užpilkite makaronus užpilu. Prieš patiekdami sumaišykite su keptu kumpiu ir špinatų lapais